Ruth Troyano Puig

Periodista especialitzada en turisme enològic

 

Periodista i comunicadora

Màster en gestió enoturística

Experta en xarxes socials

Sommelier professional

 

Ruth Troyano té una experiència àmplia en mitjans i gabinets de comunicació. Ha treballat de redactora a la Cadena SER-Ràdio Reus, ha estat cap de comunicació i cap de gabinet de la Delegació del Govern de la Generalitat a Tarragona i tècnica de coordinació de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona.

Els dos darrers anys ha compaginat els dos mons que més l’apassionen: el del vi i la gastronomia amb el de la comunicació i les xarxes socials. Ha continuat exercint de periodista com a freelance i ha cursat un màster de Planificació i Gestió de l’Enoturisme coorganitzat per la Universitat Rovira i Virgili i la Universitat de la Rioja.

Actualment continua formant-se i ampliant els seus coneixements amb els estudis de sommelier a la URV i segueix, com sempre, «aprenent dels altres i amb els altres».

Ruth Troyano està especialitzada en comunicació i assessorament per a projectes enoturístics i gastronòmics. Actualment col·labora amb la Cooperativa Falset Marçà, l’Hotel Hostal Sport i Oleum Flumen, empreses a qui gestiona la seva estratègia comunicativa i presència a les xarxes socials.

Altres projectes relacionats amb el món del vi i la gastronomia en els quals ha treballat Ruth Troyano són Vidirecte.cat, realitzant reportatges i entrevistes en profunditat; Mas Martinet & Singular Wine, desenvolupant continguts informatius sobre processos enològics; i Heredad Segura Viudas & La Kantera Creativa, realitzant tasques de premsa i comunicació i consultoria enoturística.

A més, Ruth Troyano s’ha encarregat de gestionar les xarxes socials i l’organització d’activitats complementàries en certàmens relacionats amb el món del vi com la 5a edició de la Fira Reus Viu el Vi, organitzada per la Cambra de Comerç de Reus. També ha presentat un projecte de final de màster sobre El Castell del Vi de Falset, per promocionar l’equipament i definir-ne un pla d’usos. En paral·lel ha coordinat diferents activitats amb blocaires i ha treballat per donar visibilitat al projecte cultural.

Ruth Troyano és col·laboradora habitual de premsa escrita i mitjans de comunicació audiovisuals i digitals. Ha intervingut durant dues temporades al programa de Ràdio 4 El millor de l’estiu tarda; i és col·laboradora habitual de seccions de vi i enoturisme en programes de ràdios locals, com Els secrets del Vi , a L’Aperitiu d’Ona La Torre i el programa 100 anys fent vi de Ràdio Falset.

És habitual llegir Ruth Troyano en seccions especialitzades en vi i enoturisme en mitjans com El Circ de Tarragona; en diaris d’opinió com el 50×7 i el DO Reus;  a La Conca 5.1 i en revistes com La façana del Gremi de la Construcció del Baix Camp.

A més, participa del projecte El Tap Viatger de Cava Berdié, ha estat entrevistada en diverses ocasions (Blogtrip o Cupatges), i compta amb participacions recents en projectes com @CatalanVoices.

Ruth Troyano ha estat guardonada amb el primer premi en el III Concurs BlocDOCat, organitzat per la Denominació d’origen (DO) Catalunya, pel seu blog Vi-Moments·Persones. El jurat, format per professionals del món del vi, la comunicació i el disseny web reconeix així la seva labor de difusió dels valors del món del vi i de la viticultura.

El blog Vi·Moments·Persones de Ruth Troyano també ha estat reconegut amb l’accèssit del Premi Hotel Cal Llop de Periodisme 2013, en la categoria de Periodisme Digital, per la seva originalitat en el plantejament i la qualitat de les entrevistes a persones vinculades a la cultura del vi i l’enoturisme.

Segueix-me a les xarxes!

facebok-icontwitter-icon
instagramgplus-icon
youtube-iconslideshare logo
linkedin-icon pinterest-icon
tumblr-iconblogger-icon
flickr-iconwp